Mediterrán udvarház


Romantikus megjelenés

A napjainkban épített ház nem viseli magán a modern, hűvös architechtura jegyeit, az építõanyagok kortalanná teszik. A falra futó zöld növények még romantikusabbá varázsolják az épület megjelenését. 


Romantikus megjelenés

A napjainkban épített ház nem viseli magán a modern, hűvös architechtura jegyeit, az építõanyagok kortalanná teszik. A falra futó zöld növények még romantikusabbá varázsolják az épület megjelenését. 

A homlokzat

A homlokzat

A kőfalba rakott tégla sokféle színárnyalata harmonikus egységet képez. A ház ettől réginek hat, a látványt fokozza a stílust jellemző kopott kék, zsalugáteres nyílászárók. Igazi vidéki idill. Az ablak alatt, a lekövezett udvaron sincs hiány zöld növéyekben. 

Az átjáró

Az átjáró

Egy igazi udvarházhoz méltó megoldás: nem kell gépkocsival megkerülni az épületet. Autóval járható boltíves átjáró vezet a hátsó udvarra.


 

A tetőterasz

A tetőterasz

A napsütötte tetőteraszra a kétszárnyú ajtón, az eléje épített szűk kilépőn és néhány göröngyös lépcsőn keresztül jutunk.
Az udvar

Az udvar

Ez a kép jól tükrözi az épülettömeg arányait. A partfalba veretes kapuval záródó pincét építettek. A falból kilógó rönkök rusztikusságát oldja a franciaerkély csipkeszerűen könnyed kovácsoltvas korlátja.
A pergolasor

A pergolasor

A vadszõlõ lassan benövi a pergola gerendáit. Az ilyen hely – ellentétben a fedett terasszal, ahová kánikulában gyakran beszorul a meleg – nyáron is kellemesen szellõs marad.A részletek

A részletek

A mediterrán udvarházak fontos elemei a fedett, pergolás teraszok, amelyek árnyékolják és szellõssé teszik az ide nyíló helyiségeket. A dézsákba ültetett örökzöldek, a különleges lámpa és a korabeli útjelzõ kõ, kortalan részletei az összképnek.A nyílászárók

A nyílászárók

A teraszajtók és az ablakok fóliaborítást kaptak, így kintrõl az üvegre tekintve olyan, mintha tükörbe néznénk. Ez a megoldás véd a kíváncsi tekintetek elõl és izgalmas látványt nyújt.


A nyitott teraszok

A nyitott teraszok

A félig nyitott helyiségek, a teraszok szerves részei a háznak, összekötik azt a kinti természettel. Burkolata vízálló greslapok.


A terasz dísze

A terasz dísze

A teraszra is jutott a lakást benépasítő szép tárgyakhoz hasonló darab. A csipke finomságú áttörésekkel díszített öreg vaskályha különleges dísze a terasznak.


A kémény

A kémény

A kõfallal határolt ház rendezett képet mutat. A fal mellé felhalmozott fa jól jön kerti partik idején. A hatalmas kémény tűzteret rejt, ahol húst és kenyeret is lehet sütni.


A tetők

A tetők

Az eltérő tetősíkokból adódó nyitott, árnyékos terek fogadják a házba lépőt. A ház átriumhoz hasonlító udvarrésze egy óriási támfal alján található. Az épületet túlnyúló tető árnyékolja, ahol jólesik a hűsölni. A dézsás növények és a kövezett udvar mediterrán udvarház képzetét keltik.


A medence

A medence

A teraszajtók osztott üvegein a medence tükrözõdik. A háziak maximálisan birtokba vették és használják a medence előtti teraszt, még a hûvösebb későőszi és koratavaszi napokon is. A medence leginkább a mediterrán stílus jellemzője. A partjára telepített növények esztétikus látványa nyugalmat áraszt.


A hátsó terasz alatt

A hátsó terasz alatt

Mediterrán hangulat. Az ablak alatt öreg kopott pad. Finomformák, visszafogott színek és jellegzetes használati tárgyak jellemzik a külső teret. A mesterien rakott bontott tégla homlozat Toszkán hatást kölcsönöz.


A kerti tó

A kerti tó

A kerti tó fölé masszív stég nyúlik. A tó és öntísztító rendszere úgy lett kialakítva, hogy úszásra és díszhalak tartására is alkalmas legyen. A nagy területen a különféle beültetésű részeket gondozott gyep fogja össze.