Milyenek az idei falszín trendek?

A színek befolyása mindennapi életünkre!

Az emberek igyekeznek olyan színeket magukra ölteni, és olyan színekkel azonosulni, amelyek jól állnak nekik. Pl. aki vidám és szereti a fényt, valószínűleg sok színt visel magán. A legtöbben tudják, hogy az otthoni ruhakészletből, mely színek dobják fel őket, ha éppen borús a hangulatuk, vagy ha éppen csak a nyugalom hiányzik az életükből, akkor mely színek hozzák meg a harmóniát számukra. Pontosan e szerint a saját elvárás, igény szerint festjük ki otthon a falakat is.

web_innoshopzoldetkezo_250x300.jpg   Napjaink festék és színtrendjei is a globális hatásnak kifejezőeszközei. Pl. a friss zöldek, és földbarnák most az új „semlegesek” , természetközeli színek, és beleférnek a jelenlegi eko-sikk mozgalomba. Ezeket a nyugtató földárnyalatokat ragadhatjuk meg és párosíthatjuk valami meglepővel, legyen az két egymás melletti elkülönülő falszín, vagy néhány kiegészítő.  Barnákat rózsaszínnel, vöröses szilvaszínt egy kis zöldes bronz effekttel, a zöldet világoskékkel.
   
  web_calligariszold_etkezo_250x120.jpg
     
A szép kékeknek – aqua, óceán, türkíz, - megvan a maguk gyökere a mai spa-őrületben. Hiszen a kék nyugtat és pihentet, így tökéletes választás hálóba, esetleg konyhába, étkezőbe, főleg, ha nagy a család.
Ugyanakkor a messze-csengő helyek varázsa is bekúszik a képbe, hiszen többen a kínai porcelánokról ismert színeket variálják művészien egy kis halványlilával, tompa zöldessárgával, vagy antik vörössel.
 
  web_etkezo-biggie-best_250x300.jpg
   
web_ikeamoder_konyha_250x120.jpg  
     
web_ibanisita_furdo_250x300.jpg   Van valami rendszer ebben a mai színőrületben? A színeket arra használjuk, hogy kifejezzük vele hogyan érzünk. A vörös a legenergikusabb szín, ami arra késztet, hogy tegyük valamit. Tehát van aki az étkezési terekben alkalmazza, van , aki a fürdőben és van, aki a visszafogott gyermeke szobáját aktivizálja. Otthoni irodák vagy más egyéb „sok-cselekvéses” terek esetében is kihasználhatjuk a vörös segítségét.
   
  web_innoshoppirosfal_250x120.jpg
     
A drámai, mégis klasszikus fekete-fehér téma újra életre kelt ebben a szezonban. Különösen akkor trendi, ha párosítjuk apróbb színfoltokkal és divatos metál kiegészítőkkel. Lehet ez egy ezüstös hatású antik tükör, fémes csaptelepek, csillogó műanyag, vagy kristálycsillárok, sőt a mai eklektikus stílusnál oly közkedvelt fémes hatású retro vázák. Mindegy csak csillogjon.   web_artwegerfurdo_250x300.jpg
   
web_bonaldofeketefeher_halo_250x120.jpg  
     
web_natuzzinappali_250x300.jpg   A pasztell újra divat, mind a ruházat, mind az otthon dekor témában. Ezzel a stílussal nagyot nem hibázhatunk. Bátran keverhetjük valamennyi pasztell színt egymással, de két-három szín legyen a maximum, amit egyszerre alkalmazunk. Teljesen mindegy, hogy a minimál, a retro, vagy az eklektika jegyei dominálnak, mindenképpen a harmónia lesz jellemző a lakásunkra. Idén a falak szürkébe is öltözhetnek: szürke flanel, viharfelhő szürke, a fehér hangsúlyával, vagy egy kis kék lökettel.
   
   web_sandusafurdo_szurke_250x120.jpg