Gyors és látványos konyhai felújítás


Egyszerű módszerek konyhánk felfrissítésére!

Ha nem romlott el semmi konyhájában, akkor ne feltétlenül nyúljon hozzá. De, abban azért nincs semmi rossz, ha itt-ott egy kis változtatást teszünk. Ha jó a konyhája, de egy kicsit feldobná valamivel, próbálja ki ezeket a trükköket. Gyorsak, nem drágák, és fantasztikus a hatásuk.

web_konyhaifelujitas_608x307.jpg
     
web_blancocsaptelep1_250x120.jpg   Vásároljon új csapot!

Spóroljunk vizet és energiaköltséget egy új csapteleppel. Adjunk még ehhez stílust és funkcionalitást. Gondoljuk át szeretnénk-e kihúzható modellt, ami segíti a víz jobb irányítását egy kiválasztott célra? Mindezt átgondolva, nem csekély változtatást hoztunk létre.
 
     
Cseréljük le a munkalapot!

Ne várjunk tovább a munkalapcserével, ha a vágások és foltok zavarnak bennünket a régi lapon. Az olcsó laminált laptól kezdve a gránitig, új életre keltheti konyháját ezzel az egyszerű cserével. A stílushoz illő szobrocska pedig csak hab lehet a tortán.
 
  web_konyhapult_250x120.jpg
     
 web_fogantyuk2_250x120.jpg   Vásároljunk  új fogantyúkat!

Gondoljunk a gombokra, fogantyúkra mint a konyha ékszereire. Dobjuk fel a régi szekrényeket és fiókokat valami klasszikus csillogós krómmal, vagy a régi világra emlékeztető bronzszínűvel, vagy valami modern nikkeles modellel.

 
     
Kezdjünk valamit az ablakokkal!

Sokan nem fordítanak figyelmet ebben a helyiségben az ablakokra, és nem úgy tekintenek rá mint egy dekorációs lehetőségre. Pedig a dekoratív bambuszrolók, vitrázsfüggönyök vagy egyéb árnyékolók megérik a figyelmet. Az emberek mindig észreveszik a szépet!
  web_vilagitas_250x120.jpg
     
web_ikeakonyhafalc_250x120.jpg   Hangsúlyozzunk részleteket kisebb lámpákkal!

Helyezzünk világítást a szekrények szegélye alá, ha még nem volt. Cseréljük le egy könnyen installálható lámpára a régi kevésbé működő lámpákat. A konyhaszekrény sokkal hangulatosabb, otthonosabb apró fényforrásokkal a központi világítás mellett, vagy anélkül.

 
     
Cseréljük ki a központi fényforrást!

Ha lecseréljük unalmas, divatjamúlt darabunkat egy szembetűnő esztétikus lámpára, egyszerűen izgalmassá tehetjük a helyiséget. Fontoljuk meg a csillogó csillárt vagy egy trendi modern függőlámpát mint lehetőséget.
  web_ikeakonyha_lampa_250x120.jpg
     
web_retrorobotgep_250x120.jpg   Frissítsük fel a kisebb gépeinket!

A munkapulton álló elektromos eszközök gyakran nem illenek a képbe. Talán, mert ajándékba kaptuk, vagy mert tíz éve nem változott semmi a konyhában. Válaszszunk olyan borítású gépeket, melyek illenek vagy kiegészítik a nagyobb háztartási gépeket. Ilyenek a kenyérpirító, kávéfőző, vízforraló, turmixgép, mind azonos borítással, hogy harmonizáljanak.
     
Fessük át a falat!

Alig pár óra alatt teljesen átváltoztathatjuk konyhánk hangulatát a falak újrafestésével. (A szekrények is átfesthetők egy még drámaibb hatás kedvéért.) Nem kell valamennyi oldalt átfestenünk, elég csak azt, melyet hangsúlyozni szeretnénk. Ne féljünk az élénk színektől sem, mert roppant kellemesek tudnak lenni.
 
  web_ikeakonyhafal2_250x120.jpg
     
web_mieleborhuto_250x120.jpg   Adjunk hozzá valami luxust!

Végül kényeztessük magunkat egyetlen valamivel – 16 üveges borhűtő, tetőablak a reggelizősarok felett, stb, - amire régóta vágyunk.
Garandtáltan elégedett lesz mindenki az eredménnyel.