Modern társasház, Penthouse lakásokkal


A déli oldalon
A déli oldal előtt hosszan futó zöld terület mögül szabad kilátás nyílik. Derűs és nemes: gömbakác és gömbölyűre nyírt bukszusok terrakotta virágtartóban szolgáltatják a kontrasztot az egyenes vonalvezetésű házhoz.A déli oldalon
A déli oldal előtt hosszan futó zöld terület mögül szabad kilátás nyílik. Derűs és nemes: gömbakác és gömbölyűre nyírt bukszusok terrakotta virágtartóban szolgáltatják a kontrasztot az egyenes vonalvezetésű házhoz.


A ház vertikális felosztása


A ház vertikális felosztása

Legalul két beton támfal között az úszómedence. Fölötte két teljesen egyforma kétszintes lakás kerttel, fölötte két Penthouse lakás terasszal.


Az elválasztó teraszok


Az elválasztó teraszok

A markánsan előreugró teraszrész az egymás fölött lévő lakrészek akusztikai és optikai szeparálódását szolgálja. A keleti homlokzat előtti részen szívesen időzik nyáron az itt lakó család.


Funkcionális hátsókert


Funkcionális hátsókert

Az utcaszintről lépcső vezet az oldalbejárathoz. A dús növényzettel takart, középkori őrtoronyra emlékeztető hátsó épület az autóliftet rejti.


A bejárat


A bejárat

A fémből és üvegből álló előtető egyszerre védi és hangsúlyozza a bejáratot. A visszafogott színkezelés a szürke különböző árnyalatait használja fel: kékesszürkék a spaletták, zöldesszürke a fém korlát és világosszürke a homlokzat. Mindehhez társul a francia erkély kis kilépővel.A nappali


A nappali

Nagyvonalúság és áttekinthetőség jellemzi a ház belsőt. Részlet a kétszintes, nyitott belső térből. Az oldalsó üvegfal bepillantást enged a két egymás fölött lévő gyerekszobába. A házban a régi és új tudatos keverése figyelhető meg. A nyers lakkozott fém lépcső alatt egy kép Wegmann-tól. Az antik asztalon Aalto vázában virágkompozíció a kert virágaiból.


Pillantás a nyitott galériáról


Pillantás a nyitott galériáról

Hannes Wettstein “Bill” ülőbútorait az “Apokalipszis” nevet viselő fémasztal, beépített lámpával egészíti ki. A falnál lévő tároló Lehni tervezése, a lámpa Baltenswiler. A vidám ülőke Josef Frank klasszikus szövetével van behúzva.


Térkapcsolatok


Térkapcsolatok

Konyha-étkező lakótér. Az egymásból nyíló helyiségek mindegyike rendelkezik kertkapcsolattal. A hangfogó panelokból álló hátsó térelválasztó mögött található a gardrób.


A konyha


A konyha

A konyha – mint egy nyírfadoboz – rejti a készülékeket és a mosogatót. A padló és a konyhai pult anyaga is gránit. Az utóbbié Nero Assoluto.


A fürdőszoba


A fürdőszoba

Lakályos és nemes. A gránitlapokkal burkolt fürdőfülkén és a cseresznyefa padlóburkolaton kívül a felső szinti fürdőszobát a nyírfa világos árnyalata uralja. A szerelvények és a mosdók Pilipp Starck tervezése.