Loft ott és itt(hon)…aztán mire minket is elért a rendszerváltás, mi sem néztünk annyira idegenkedve a dologra. Inkább irigykedve.Bár a nagy terek kifűtése, a várható magas felújítási költségek és rezsi nem tették igazán presztízsértékűvé az egybeszabott óriáslakásokat.


…aztán mire minket is elért a rendszerváltás, mi sem néztünk annyira idegenkedve a dologra. Inkább irigykedve.Bár a nagy terek kifűtése, a várható magas felújítási költségek és rezsi nem tették igazán presztízsértékűvé az egybeszabott óriáslakásokat.

Folytatás 1Hiányzott a technika, a fiatalabb korosztálynál a tőke is talán, és ha hozzáadjuk a ,,hivatalnak packázásait’’, akár el is temethettük volna a magyar loftot.


Szerencsére néhány elszánt vállalkozó látott fantáziát a dologban, és ami a legfontosabb, megjelentek a vevők is. Az energiatakarékosabb üzemeltetés pedig ma már lehetővé teszi a nagyobb terek gazdaságosabb működtetését is.

 

Folytatás 2Az itt bemutatott lakások alternatívát mutatnak, jelzik azt, hogy ma már nem szimpla bohémtanyák a loftok, hanem az idő előre haladtával sokat finomodtak, folyamatosan építkeznek (szó szerint is) az új dolgokból.


Szóval, loftok. Most már csak képzeljék bele magukat!