A hálószoba trükkjei

Érdekes megoldások az átváltozáshoz!

A hálószoba bár egyetlen funkciót szolgál ki, mégis néha fejtörést okoz. Mekkora legyen? Amennyiben kicsi: milyen legyen a színe, berendezése, bútorok mennyisége, és stílusa. Mivel szinte csak az alvást, pihenést szolgáljha ki, nem érdemes túlzásokba esni. Az egyszerű mindig több.

 
     
web_hm_pilotalakas_250x120.jpg     A kisebb hálószobák mindig hangulatosabbak, meghittebbek. Viszont hátrányuk a hely szűkössége, ami megfelelő térlátást igényel. A hálószobák esetében is, ha kicsi a tér, törekedjünk a talajszinten maradni, mert különben túzsúfolttá válik (képek, polcok, szekrények).
     
Beépíthetünk szekrényeket a falba, hogy ne érezzük a túlzsúfoltságot. Minezt tehetjük úgy, mintha az csak egy díszítő eleme lenne a szobának, akár egy dekorelem, vagy festmény. Amennyiben ez a beépített szekrény még fényes felülettel is bír, tágíthatjuk vele a teret, mert tükörként funkcionál.   web_hm_casaitalia5_250x120.jpg

                                                                                                                                       CasaItalia

Egy rövidke szakasz paraván mögé is elrejthetjük kisebb ruhásszekrényünket.  Elérve ezzel azt, hogy a térben, bár pici, kialakul egyfajta játékosság. Fényes felületeket, hatalmas tükröket, és áttetsző anyagok mögé helyezett lámpákat alkalmazhatunk, mint eszközöket.

web_hm_casaitalia.jpg
     CasaItalia
web_hm_casaitalia4_250x120.jpg   Egy egyszerűen kialakított hálószoba esetében maradhatunk konzervatívabb színeknél is a kiegészítők esetében, mint a világoskék és sötétkék kombinációja. Férfias és visszafogott. Szürkés falakkal összehozva érdemes fém lámpákat és dekorelemeket alkalmazni.
 CasaItalia    
Egyszerű és elegáns a szürke és mustárszín együttese. Igazán kifinomult ízlést takar. Ebben az esetben kizárólag a finom, pasztell színű falak jöhetnek szóba, valamint a fémes, szürkés kiegészítők.   web_hm_casaitalia_250x120.jpg
     CasaItalia
web_hm_casaitalia2_250x120.jpg    Felcserélve a szürkét a sötétkékre a mustárszín mellet, melegséget visz a szoba hangulatába. Bár férfias, mégis lágy és otthonos. Itt már számításba vehetjük a drapp, a vaj és a barna színeket is, mint kiegészítő színeket.
 CasaItalia    
 Aki bátrabb és szereti a kihívásokat, bevállalhatja a mustárszín mellé a pirosat. Egy ilyen szoba esetében a falszín és a bútorok színe ne legyen kihívó, sőt maradjunk a pasztell változatoknál. Néhány párnán és takarón kívül ne legyen több piros kiegészítő.   web_hm_casaitalia3_250x120.jpg
                                                                                                                                     CasaItalia