Minimál házak Magyarországon

Baumit 1 nyitokep

 

A funkcionalitás mindenek előtt – ez jellemzi leginkább a minimál épületeket, melyek modern építészeti alkotások, mégis több mint százéves múltra tekintenek vissza. Az első modernista és ezen belül Bauhaus épületek az 1910-es években keletkeztek, jellemző sajátosságaik feltűnnek a mai magyar családi házakon is. A Baumit által meghirdetett Év Homlokzata pályázat anyagából mutatjuk be most ennek a stílusnak négy értékes darabját.

 

Baumit 2 Szekesfehervar

 

Modern, letisztult formavilágú, lapostetős épületet tervezett az 1 Építész iroda (Gelencsér Olivér) Fejér megyei megrendelőinek. A hatalmas teraszajtók és a kilátást érvényesülni hagyó keretnélküli üvegkorlát rengeteg fényt enged a lakótérbe. A mai modern épületekre jellemző szürke-fehér színvilághoz a Baumit SilikonTop vékonyvakolatát alkalmazták.

 

Baumit 3. Bp  

A budai szűk, elnyújtott telekre épült családi háznál csupán 6-7 méteres épületszélesség volt megvalósítható, ezért az építész, Hegedűs Attila egy egyszerű, keskeny téglatestet tervezett, melyet helyenként enyhe lecsapásokkal és szögtörésekkel tagolt.

 

A földszinti teraszépítmény, a terasz feletti árnyékoló, illetve az emeleti erkély egységes, az épület fő tömegéhez kapcsolódó elemként került megformálásra.

 

Az egyszerű, modern és időtálló megjelenést szolgálja az összefüggő fehér vakolt felület, a fém árnyékolókkal védett nyílászárók és a foltszerűen megjelenő szálcement építőlemez burkolatok használata is.

 

A homlokzat kialakításához Baumit NanoporTop vékonyvakolatot használtak.

 

Baumit 4. Jaszbereny

 

A minimál épületekre jellemző a környezettudatos szemlélet az építőanyagok és technológiák kiválasztása során. Az Architex építész iroda által tervezett és a Passzív-és Aktívház Építő Kft. által kivitelezett jászberényi villában erről intelligens épületautomatika és kiváló homlokzati hőszigetelés gondoskodik. Az épület színeit a Baumit Life 888 árnyalatból álló színrendszeréből választották.

 

Baumit 5 Budapest

 

A kortárs magyar minimalista családi ház tervezés jelentős építészirodája a Tóth Project tervezte ezt a budapesti villát, melyben a vakolt felületek, az üveg és fa felületek alkotnak harmóniát. Tóth László és építész csapata a nyitóképünkön szereplő épülettel a Baumit nemzetközi építészeti versenyén, a Challange66-on bejutott a családi ház kategória döntősei közé.

 

Ha építkezik, vagy hőszigetelné otthonát, vegyen részt a Baumit nyereményjátékában. Minden résztvevő, aki a kiírásnak megfelelő pályázatot nyújt be, 30 000 forint értékű KIKA vásárlási utalványt kap, és a játék végén akár vissza is nyerheti a Baumit hőszigetelő rendszer árának 100%-át. A részletekért klikkeljen ide.

 

Baumit hirdetes