Minimál maximál szigeteléssel Ausztria

Baumit1 nyitokep

 

Minimál házak maximális szigeteléssel 1. - Ausztria

 

Mint mindenhol a világon, nyugati szomszédunknál is domináns építészeti stílus lett a minimál. Ez az irányzat egyszerűséget követ a formában, nagyszerűséget az anyaghasználatban és az energiatudatosságban.

 

Az elmúlt néhány évben Ausztriában kivitelezett minimál épületek hőszigetelése kimagaslóan hatékony, az alkalmazott hőszigetelő lemezek vastagsága eléri akár a 40 cm-t is, megcélozva a nulla energiaszintet. A kiváló homlokzati hőszigetelés eredménye az alacsony fenntartási költség mellett a minimális erőforrás igénybevétel és ezzel a kibocsátás csökkenése, tehát így védi az alpesi ország természeti értékeit egy modern épület. A jól megválasztott és kivitelezett hőszigetelésnek még egy hozadéka van: a minél természetesebb lakóklíma. Az ausztriai új építésű épületek többsége fokozottan jó páraáteresztő képességű hőszigetelő rendszerrel épül. 

 

Az Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszernek minden eleme kiváló páraáteresztő hatású, a hőszigetelő lemez perforált, így a falakban rekedt építési nedvesség könnyen és gyorsan távozik, és a későbbiekben is az optimális belső páratartalomhoz járul hozzá.  

 

Képeinken olyan házakat mutatunk be, amelyek Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerrel épültek és a Challenge 66 nemzetközi építészeti pályázaton indultak. 

 

Baumit2

 

A Bad Fischauban épült családi ház jó példa arra, hogyan harmonizál egy modern épület a természettel. A Baumit open hőszigetelő rendszerrel készült családi ház felső szintjének fehér tömegét az alsó szint színes kőborítása teszi játékossá, amely alatt szintén jelentős Baumit hőszigetelő rendszer gondoskodik az energia-megtakarításról. 

 

Baumit3

 

Linz vonzáskörzetében, Hitzingben épült ez a rendkívül egyszerű épület, melynek hófehér homlokzatát szürke betétek törik meg. A kiváló hőszigetelés lehetőséget ad arra, hogy az enyhe lejtőn az épület egyik szárnya lebegjen.

 

Baumit4

 

Fehér keretezéssel tették markánssá ezt a karintiai épületet, de az igazi különlegesség mégis csak a csillogó szürkés-barna felület. A hőszigetelő rendszer befejező eleme a CreativTop modellező vékonyvakolat, amelyet kefetechnikával hordtak fel. A gyöngyházfényű felületet pedig speciális Baumit Lasur homlokzatfestékkel érték el. 

 

Baumit 5

 

Gyönyörű panoráma tárul a tulajdonosok elé ennek a Wolfsbergben épület háznak a teraszáról. Az épületre került hőszigetelő rendszer 16 cm vastag kőzetgyapot szigetelő lemezt tartalmaz SilikonTop vakolattal. 

 

Következő cikkünkben Baumit hőszigetelő rendszerrel épült magyarországi minimál épületeket mutatunk be. 

 

Ha építkezik, vagy hőszigetelné otthonát, vegyen részt a Baumit nyereményjátékában. Minden résztvevő, aki a kiírásnak megfelelő pályázatot nyújt be, 30 000 forint értékű KIKA vásárlási utalványt kap, és a játék végén akár vissza is nyerheti a Baumit hőszigetelő rendszer árának 100%-át. A részletekért klikkeljen ide.

 

Baumit6