Legyen okos az otthona is!

Ma már szinte minden körülöttünk lévő tárgy okos: a telefon, az autó, a tévé, a hűtő, de még a porszívó is, jobb, ha ebből a felsorolásból a lakása sem marad ki! Annál is inkább, mert egy intelligens ház nemcsak kényelmes és biztonságos, hanem energiatakarékos is.

 

Mit tud az intelligens otthon?

Majdnem mindent! Egyetlen vezérlőegységgel irányíthatja a riasztót, a redőnyt, az árnyékolókat, a tetőablakot, az ajtókat, a garázskaput, a világítást, a légkondicionálót és a fűtést is.

 

Okos = kényelmes + egyszerű + energiatakarékos + biztonságos

Az intelligens házban a különböző rendszerek, mint például az árnyékolók, a fűtés, a világítás, stb. összehangoltan működnek. Minden berendezést könnyen beprogramozhat, időzíthet, vagy a fény-, szél- és hőérzékelőkre bízhat. Az időjárási körülményekhez és évszakokhoz alkalmazkodva a redőnyök automatikusan leereszkednek és felhúzódnak, hogy a lakásban mindig kellemes fényviszony és állandó hőmérséklet legyen. Nem kell többet tekergetnie az árnyékolókat, minden gombnyomásra, programozottan vagy az érzékelők segítségével működik, így télen meleg, nyáron hűvös marad a lakás, ezáltal kevesebbet kell fűteni, illetve nem szükséges egész nap működtetni a légkondit.

 

És még a rádió is szólhat

Bármilyen elektronikai berendezés összekapcsolható a rendszerrel, így akár a rádió is megszólalhat a megadott időpontban. És minden akár egyetlen távirányítóval vezérelhető.

 

Ha nem emlékszik, hogy bekapcsolta, felhúzta, vagy lezárta...

A Somfy intelligens megoldásai olyanok mint a jó barátok, teszik a dolgukat, amikor szükség van rájuk. Veszély esetén a riasztó, a kerti mozgásérzékelő segítségével először csendesen riaszt: lehúzódnak a redőnyök, felkapcsol a lámpa, üzenet érkezik a telefonjára, az elrejtett kamera digitális képet készít. A rendszer további kiegészíthetővel is bővíthető: füst- és, ablaktörés-érzékelő vagy akár vízszivárgás-jelző is beépíthető. És, ha például nem emlékszik, hogy bezárta-e a garázskaput, az (okos)kütyüjén leellenőrizheti, minden rendben van-e otthon.

 

Kivitelezők keresése országszerte: www.somfy.hu

 

Somfy