A 14 kilós óriástól az akkumulátoros kéziporszívóig

Egy évszázada jelent meg az Electrolux első porszívója, a Lux 1. Azóta a vállalat innovációk egész tárházát mutatta be, amelyek teljesen átformálták az otthoni takarítás módszereit, és százmilliók életét könnyítették meg. Automata vezetékcsévélő, robotporszívó és a világ leghalkabb porszívója - csak néhány az elmúlt száz év újdonságai és fejlesztései közül.

 

UltraPower image_01  UltraOne Mini_termek

A porszívógyártás 100. évfordulóját a vállalat két új modell piaci bevezetésével ünnepli. 2012-ben kerül a boltokba az vezeték nélküli UltraPower, amely egy feltöltéssel akár 60 percig is használható, s a technológiai újításoknak köszönhetően lényegesen nagyobb szívóteljesítménnyel rendelkezik, mint az eddigi kéziporszívók. S szintén idén – először Japánban – debütált az UltraOne mini, amely elődjénél 30 százalékkal kisebb, mindössze 4,5 kg súlyú, de porfelszedő képessége és szívóereje nemcsak méretéhez, hanem más porszívókéhoz képest is kiváló.

 

Az Electrolux továbbra is az élen jár az innovációban, a fenntarthatóságot és a környezetbarát értékeket tartva szem előtt. Ezért több olyan modellt is gyárt, amelyek újrahasznosított műanyagból készülnek, és alacsony fogyasztáson keresztül is csökkentik a környezeti terhelést. A környezetbarát modellek ráadásul a vállalat jászberényi gyáregységében készülnek.