Fűtés az ablakon keresztül? Lehetséges!

internorm1.jpg Amikor a vágy a kisebb gázszámlára valósággá válik
Ön nyerni szeret vagy veszíteni?
Az ablak sokkal több, mint kitekintés a világra. Az ablakkal energiát nyerhetünk vagy veszíthetünk. Tudta Ön, hogy a lakásban termelt hő tetemes része, mintegy 30%-a a nyílászárókon, főként az ablakokon keresztül távozik? Nem meglepő, hogy pénztárcánk fogja megérezni, hogy a megfelelő ablakot választottuk-e lakásunk felújításához, vagy új házunk megálmodásakor.

Mire figyeljünk az ablak kiválasztáskor, ha fontos az energia megtakarítás?

Jó ablak = kiváló hőszigetelés: a mágikus Uw érték
Az ablakunk egyik legfontosabb tulajdonsága az energia megtartása. A legjobb hőszigetelésű ablakok minden része tökéletes illesztéssel rendelkezik, hiszen nem csupán az üvegen keresztül távozik az energia. Energiát veszíthetünk a nem megfelelő kerettel, vagy a falba illesztésnél. Az ablak hőszigetelésének objektív mérőszáma az Uw érték, amely minél kisebb, annál hatékonyabb a szigetelés.

internorm2.jpgEnergia nyerés az ablakon át
Az ablakon keresztül nem csak távozik az energia, hanem érkezik is. A napfény jelentős hőenergiát termel, amely a megfelelő ablakon keresztül fűti a házat. A „g” érték jelzi, hogy az ablakunk a napenergia hány százalékát engedi be lakásunkba.

Kell harmadik réteg?
A hőenergia ki- és beáramlását jelentősen befolyásolja az ablakban található tokok száma. Az új 3 rétegű üvegek sokkal hatékonyabban gátolják meg a termelt energia távozását, így hozzájárulnak a fűtésszámla csökkentéséhez. Ugyanakkor a napfény is nehezebben jut így a lakásba, amitől úgy érezhetjük, hogy hamarabb besötétedik, és fel kell kapcsolni a villanyt.

Kecske is – káposzta is: a Solar kivitel és a g érték
A 3 rétegű ablakok fontos kiegészítője lehet a Solar kivitel, amely elősegíti a napfény ablakon keresztüli bejutását. A Solar kivitelt elsősorban a közvetlen napfénynek kitett ablakokra érdemes használni, mivel itt működhet a leghatékonyabban a fénygyűjtő képessége.
Az Internorm „Solar” üvege 3 rétegű ablaknál az energia 60%-át engedi be, amit a 0,6-os g érték jellemez. Ez 20%-al magasabb a piacon található legjobb értéknél is.

internorm3.jpgJó, ha az ablakom passzívházhoz is alkalmas?
Attól lesz egy ablak passzívház ablak, hogy több energiát enged be a lakásba, mint amennyi távozik rajta keresztül. Az ablakon jellemző Uw értékkel és a g értékkel kiszámolható az energia áramlás összesített értéke, amely jellemzi a különböző ablakokat. A passzivházaknál alkalmazott ablak Uw értékének 0,8 alatt kell lennie, a legjobb Internorm ablak Uw értéke 0,63 W/m2K is lehet. Az Internorm abakok kiemelkedő hőszigetelésének köszönhetően talán nem véletlen, hogy Magyarország első három minősített passzívházába Internorm ablakokat építettek…

Madarat tolláról, embert ablakáról…..
Az elegancia bizony nem elhanyagolgató szempont. Az igényes vevők az esztétikára is nagy hangsúlyt fektetnek, sőt a statisztikák azt mutatják, hogy az Internorm vevők jelentős része első látásra beleszeret az ablakba. Talán az ablak külön kiválasztható külső-belső színei, vagy külső és belső keretre külön választható eltérő anyagok, a hihetetlenül finom és precíz, „osztrákos” kidolgozás ennek a titka? Egy dolgot éreznek azok, akik ezt választják: az Internorm ablak rangot ad a háznak.


internorm4.jpgÁlmai ablakát november végéig akciósan veheti meg: 3 rétegű üveg most 2 réteg áráért bármely ablakra. A ráadás : amennyiben indolkolt, a Solar kivitel gratis.

Lepje meg Ön is párját, cseréje le ablakait Internormra a következő 30 évre!
Kisebb gázszámla és napfényesebb otthon! Akciónk november végéig tart.

Kérjen ajánlatot az Önhöz legközelebb eső Internorm márkakereskedőtől!

Internorm_logo.gif