Hanggátlás Phonewellel

PHONEWELL … a legvékonyabb csúcsteljesítmény a hanggátlásban

Hanggátlási problémák utólagos megoldására gyors segítség a PHONEWELL. Ez a Németországból származó termék már 2005-től sikerrel van jelen a piacon. A következőkben a széles körben, kül- és beltérben egyaránt beépíthető, kategóriájában páratlan hanggátló anyagot mutatjuk be.

web_phonwell2_250x120.jpg   A PHONEWELL 10 és 15 mm vastagságú, 800*1070 mm méretű lap. A keretanyag hét rétegben sík és bordás, műgyantás különleges papír szerkezet. A kiváló hangelnyelést a közte elhelyezkedő speciális szemcsés szárazhomok testsűrűsége (1250 kg/m3; 20 kg/m2) biztosítja. A keretszerkezet anyagának köszönhetően a PHONEWELL tűzállósági fokozata eléri a legmagasabb A1 besorolást, vagy B2 kategóriát.
A 1,5 cm vastag PHONEWELL saját léghanggátlása 36 dB (összehasonlításul pl. egy 100 mm-es téglaanyagú válaszfal 34 dB), a saját lépéshanggátlása 34 dB (összehasonlításul pl. egy 100 mm vastag kőzetgyapotos úsztatott betonpadló 26 dB).
 
     
A PHONEWELL-re mind a falon, mind a padlón közvetlenül lehet burkolatot ragasztani, legyen az hidegburkolat, parketta, vagy linóleum, esetleg csavarozással rögzíteni a lambériát, a gipszkartont, a hajópadlót. A padlóra ragasztott PHONEWELL-re közvetlenül szárazon is lehet szerelni klikk-parkettát, panelparkettát, homokágyban vastaglap kő,- kerámia,- tégla,- fakocka burkolatokat. A lap terhelhetősége: 65 t/m2
A PHONEWELL közvetlenül vakolható is, de ez esetben teljes felületen üvegszövet-hálós erősítés szükséges. Tapétázás esetén szintén elkerülhetetlen a vékony (2-3 mm) vakolatba beágyazott üvegszövet alkalmazása.
 
  web_phonwell3_250x120.jpg
     
web_phonwell_250x120.jpg   Kimagasló hatékonysággal felhasználható külső térben is, pl. autópályák mentén a lakóövezetek hangvédő falaként, háztetőn közvetlenül a tetőcserepek alatt, vagy a tipikus zuhanyzajok megszüntetésére akár fürdőszobában is.
Hanggátló rendszerünkben lehetőség szerint nem építünk be fém csavarokat, hanem üvegszálas Ferax – Hercules dübelekkel rögzítjük, ezáltal is minimalizáljuk a hangvezetést.

 
     
A termék piaci sikerét az is alátámasztja, hogy a német gyártó hazánkat választotta ki Európában a második gyártóüzem felépítésére. A teljes kelet-európai piac igényét hazánk fogja ellátni a Hang és Tűz Kft. által.

Kapcsolat: Hang és Tűz Kft.
Tel. 30-514-2028
www.hangestuz.hu