Knauf Insulation - Ecose az év szigetelőanyaga

AZ ECOSE-T VÁLASZTOTTÁK AZ ÉV LEGJOBB SZIGETELŐANYAGÁNAK
Magyarországon is várakozáson felüli sikert aratott a Knauf Insulation akril-, formaldehid- és fenolmentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelése.
Környezetbarát tulajdonságai és környezeti fenntarthatósága miatt, 25 ország több, mint 50 gyártójának szigetelőanyagai közül az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelés nyerte el az „Év legjobb szigetelőanyag terméke” nagydíjat a prágai, IV. Nemzetközi Szigeteléstechnikai Konferencián és Szakkiállításon. Az 5 év kutató-fejlesztő munkával kifejleszett és mindössze 3 hónapja bevezetett új, akril-, formaldehid- és fenolmentes ECOSE® szigetelőanyag technológia felrázta a magyar szigetelőanyag piacot is. Az ECOSE® technológiával készített, első igazán környezetbarát, természetes ásványgyapot szigetelés fogadtatása kiemelkedően pozitív volt a magyar építkezők és épület kivitelezők körében.

web_knauf_608x307.jpg

Ennek köszönhetően, a Knauf Insulation a szűkülő hazai szigetelőanyag piacon, már a bevezetés utáni első 3 hónap során is növelni tudta értékesített termékei mennyiségét. A szabadalmaztatott ECOSE® technológia, a szigetelőanyagok szálait a hagyományos szigetelőanyagokban alkalmazott kőolaj alapú anyagok  – akril, formaldehid vagy fenol – helyett, természetes, megújuló forrásból származó – ezért teljesen újrahasznosítható – szerves anyagokkal köti össze. Az új, egyedülálló kötéstechnológiával gyártott ásványgyapot szigetelés sikerére építve a Knauf Insulation célja az, hogy továbbra is támogassa a környezettudatos építkezés hazai térnyerését és növelje értékesítési helyeinek számát Magyarországon.

 

web_knauf3_250x300.jpg   Akril, formaldehid és fenol: a Knauf Insulation nemrégiben az ECOSE® technológiával váltotta ki ezeket az üveggyapot szigetelőanyag gyártásban alkalmazott kőolajszármazékokat, szintetikus anyagokat, ezáltal téve lehetővé azt, hogy a környezettudatos építkezők és kivitelezők folyamatosan növekvő tábora csökkenthesse épületeik „ökológia-lábnyomának” méretét, javíthassa az épületek belső levegőjének minőségét, miközben a szigetelőanyagokat a tradicionális ásványgyapot szigetelésekkel azonos hőszigetelő tulajdonsággal és árszínvonalon vásárolhatja meg.
   
  web_knauf3_250x120.jpg
     
A Knauf Insulation nyár végén vezette be az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelést Európa szerte, így Magyarországon is. A kereslet a vállalat termékei iránt már e rövid idő ellenére is oly mértékben megnőtt, hogy az értékesített mennyiség felülmúlja az előző év azonos időszakában értékesített szigetelőanyag mennyiséget.

 
  web_knauf2_250x300.jpg
   
web_knauf5_250x120.jpg  
     
web_knauf4_250x300.jpg   ,,Értékesítésünk volumenének növekedése a jelenlegi gazdasági válság ellenére is világosan jelzi, hogy a magyar építkezők készek  környezetbarát és természetes szigetelésre váltani, ha az azonos hőszigetelő képességgel és árfekvéssel érhető el” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „A bioalapú kötés technológia bevezetése a kőolajalapú, szintetikus vegyszerekkel szemben, mint például a formaldehid, a fenol és az akril, olyan fontos technológiai mérföldkő a szigetelőanyag-gyártás területén, mint amilyen a szén alapú fűtési rendszerről a megújuló energiaforrásokra történő átállás lesz majd – tette hozzá.
   
  web_knauf4_250x120.jpg
     
A környezetbarát tulajdonság mellett, a magyar felhasználók rendkívül kedvezőnek tartják, hogy az új, ECOSE® technológiával gyártott ásványgyapot szigetelőanyagot könnyebb alkalmazni, mivel puhább tapintású, kevésbé szúr és porzik, szagtalan és könnyebb vágni is. A Knauf Insulation Kft. közelmúltban, magyar háztulajdonosok körében végzett felméréséből kiderült, hogy a még nem szigetélt házak tulajdonosainak 46%-a az elkövetkezendő 5 éven belül tervezi szigetelni otthonát. Az épületek energiahatékonyságát javító szigetelőanyag kiválasztásánál, a minőség (81%) és az ár (55%) mellett dinamikusan nő (48%) azon tulajdonosok aránya, akik már a szigetelőanyagok környezetbarát tulajdonságait is figyelembe veszik.

www.knaufinsulation.hu
 
  web_knauf_250x300.jpg
   
web_knauf8_250x120.jpg