Hogyan építsünk terméskőfalat?

Természetes és időtálló!

A habarcs nélkül rakott kőfal, fagyálló kőből készül. A kő színe és milyensége lehetőleg alkalmazkodjon a környezetében található házhoz és egyéb kövekhez. Kettő kőtípusnál több alkalmazása már nagyon jó ízlést igényel. Ne rakjuk mesterkélten az ilyen típusú falat. A kövek közé növényeket ültethetünk. Nem szükséges betonalap. Kisebb lejtőkhöz alkalmas. . Három módon zárhatjuk le a fal tetejét és oldalát:

web_tamfal3_250x300.jpg    1. Egyenletes magasságú támfal létrehozása

Egyszerű dolgunk van, mert az egyforma fedőkövek vízszintesen követik egymást. Nagyszerű hely virágcserepeknek, vagy padként is szolgálhat.
 
   
  web_tamfal7_250x120.jpg

 

web_tamfal9_250x120.jpg   2. Lejtős fal kialakítása síkba helyezett fedőkövekkel

A lejtő követésének egyik módja. A falat a lejtő alja felől kezdjük építeni, egyre szélesedő kőrakással. Ez sem tárolásra, sem egyéb funkció betöltésére nem alkalmas.

 
     
3. Lejtős fal kialakítása lépcsőzetesen elhelyezett fedőkövekkel

Szintén a lejtő követésének egyik módja. A falat a lejtő alja felől kezdjük építeni. Lerakunk magasságtól függően 2-3-4 sort a fal teljes hosszában és elkezdjük rakni a fedőköveket az alsó végén, míg a földpart magasabbra kerül. Ismét lerakunk 1-2 sort a fal maradékának teljes hosszában, majd jöhet a fedőkő, amíg egy újabb ugrásra nincs szükség. Addig ismételjük a lépegetést, míg a fal el nem készül.
 
  web_tamfal10_250x120.jpg