Hogyan szigeteljük a panelházat?

Mi szeretünk panelházban élni!

A múlt rendszer „egyenformájú” itt felejtett lakásait sokan őskövületnek tartják, mégis Magyarországon minden ötödik ember panellakásban él.
Lehet szeretni és utálni, de végül mindig eszünkbe jut: ez az otthonunk!

Természetesen vannak előnyei (addig míg egy kertes házban néha túl sok a tennivaló, itt sokszor elég szólni a közös képviselőnek, aki megoldja a problémáinkat) és hátrányai is egy kertes házzal szemben, ennek ellenére sokan választják (sokszor a nyugdíjasok is ezt választják a sok gonddal járó kertes házzal szemben, kevés pénzzel rendelkező fiatalok számára pedig ugródeszka lehet a jövőjüket illetően).
De sajnos „szavatossági idejük” lejárt, rengeteg panellakás vár felújításra a panelprogram keretében.

Mivel nőtt az igény, egyre növekszik a gyenge minőségű termékek kínálata is.
Szomorú tanulság az is, hogy a bekerülési költségeket csökkenteni szeretnénk, de ez sajnos sokszor a minőség rovására megy.
 

web_mapei_608x307.jpg
     
web_mapei3_250x120.jpg   Mit jelent ez?

Sajnos Magyarországon is gyakorlottá vált, hogy sokszor a gyenge és olcsó minőségű építőanyagok kerülnek beépítésre, amik miatt az építmények minősége és tartóssága nem megfelelő. Természetesen így nem is érvényesülnek a korszerű, EU színvonalának és elvárásainak megfelelő műszaki követelmények sem.
De közös érdek, mind az építtetők, a kivitelezők és az építési termékek gyártóinak, forgalmazóinak is, hogy ennek a folyamatnak gátat szabjanak.
Számos EU tagállamban erre már megtalálták a megoldást a védjegy (minőségi jel) bevezetésével, amivel meg kell különböztetni a jó minőségű és tartós építési termékeket.
A Kiváló Építési Termék (KivÉT) védjegy erkölcsi és szakmai súlyát az adja, hogy ezt maguk az építőanyag gyártók közössége hozta létre és működteti, állami szervezetek támogatásával. Ez a szakmai tudás és közös érdekből adódó kontroll-garancia biztosítja, hogy a felhasználó valóban a lehető legjobb terméket és a hozzá tartozó szolgáltatást kapja.
     
Ezt a védjegyet a Mapei Kft. is megkapta a MAPETHERM PS homlokzati hőszigetelő rendszerére.

A Mapei Kft. számára is fontos volt a védjegy megszerzése, mert számunkra az egyik legfontosabb cél, hogy minden körülmények között a fogyasztói igényekhez igazodó, fogyasztói igényeken alapuló kiváló minőségű terméket és szolgáltatásokat tudjanak nyújtani.
Mi is azt tapasztaltuk, hogy sok esetben nem egy komplett hőszigetelő rendszer kerül beépítésre, hanem a költségek csökkentése érdekében a hőszigetelést a hozzáférhető legolcsóbb, és sokszor rossz minőségű rendszerelemekből állítják össze.
Sokan nem tartják azt sem szem előtt, hogy már a nevéből fakadóan is – rendszerről van szó, és a hőszigetelő rendszer egy komplex rendszer (ragasztó, kiegyenlítő-simító termék, hőszigetelő táblák, merevítő háló, alapozó, bevonati réteg …..stb.).
 
  web_mapei2_250x120.jpg


Ha nem rendszerben gondolkodunk, akkor az összeválogatott egyes alkotóelemek összeférhetősége, együttdolgozása nem biztosított.

Kérjük, nézze meg a fotókat! Ez előfordulhat Önnel is, ha nem komplex hőszigetelő rendszert alkalmaz panellakása hőszigetelésekor…..

(Veszprémi panellakás)


A legnagyobb baj azonban az, hogy a garanciális kötelezettség minden esetben a kivitelezőt terheli, hiszen a gyártók a törvényben előírt minőségi garanciákat – nyilvánvaló módon – csak teljes rendszerre vállalják.

De mikor működik egy igazán jó hőszigetelő rendszer? Mi lehet a legfontosabb szempont?


Talán a legfontosabb, hogy megfelelően ellenálljon a nedvességnek, és nem csak a színvakolat réteg, hanem az alatta felhasznált alapozó, valamint a simító réteg is!

Mi is tudjuk, hogy a kiválasztást nagyban befolyásolják a költségek, a falazat, a hőszigetelés típusa (polisztirol, kőzetgyapot) és a környezeti hatások.

Miben nyújt többet a Mapei MAPETHERM hőszigetelő rendszere? Miért érdemes a Mapei hőszigetelő rendszerét választani?

KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK védjeggyel ellátott a rendszer – És itt a legfontosabb a RENDSZER
  • A rendszerben felhasznált termékek származása igazolt
  • Gyártásuk Európában történik
  • MINŐSÉGBEN NEM ISMERÜNK KOMPROMISSZUMOT!

támogatott megjelenés
Mapei Kft.
www.mapei.hu