Húzzuk fel a napvitorlát!

 

web_napvitorla_608x307.jpg
     
web_napvitorla5_250x120.jpg   Napvitorla – a dekoratív árnyékolás

Egy jól elhelyezett napvitorla nem csak elviselhetőbbé teszi a nyári meleg napokat, hanem esztétikailag is hozzájárul ahhoz, hogy környezete igényes, újszerű és elegáns legyen.
Ez a technikai megoldás sokban eltér a többi, megszokott kültéri árnyékolás–technikáktól. Előnye a napernyővel szemben, hogy sokkal nagyobb felületen véd a nap sugaraitól, és nem borítja fel a szél.
 
     
A napvitorla, amely 90 %-ban UVA és UVB álló, szinte bárhol és korlátlan variációban felszerelhető, legyen szó egy terasz, gépkocsi beálló, medence, gyerek-homokozó, vagy egy kávéház teraszának árnyékolásáról.
Ennél a terméknél nem érdemes az esetleg olcsóbb, távol-keleti változatot választani, hiszen a német, minőségi vitorlák is lenyűgözően alacsony áron, több év garanciával hozzáférhetőek. Szintén nem érdemes a „házilag” varrott verziókat megvásárolni 2-3 ezer Ft árkülönbség miatt, mert napjaink szélsőséges időjárási viszonyai, viharai ezeket esetleg könnyebben megrongálhatják.
  web_napvitorla2_250x120.jpg
     
web_napvitorla6_250x120.jpg    Ezen a téren esztétikailag szinte ma már elfogadhatatlan, ha lánccal rögzítik a vitorlát, hiszen a 3-4 mm vékony, nagy teherbírású acélszálak csaknem láthatatlanok a levegőben és az időjárásnak is ellenállnak.
A tavaszi és őszi le-, illetve felszerelés a házigazdától semmiféle szaktudást nem igényel, hiszen szakszerű kivitelezés esetén az alkalmazott eszközök (pl. karabinerek, feszítők) segítségével ezek a tevékenységek néhány perc alatt elvégezhetők.
     
 szaktanácsadó:

Bőhm Ferenc
www.drkert.hu
  web_napvitorla3_250x120.jpg