Miért szigeteljünk csemperagasztás előtt!

Mindenkinek fontos, hogy a fürdőszoba burkolatai szépek, esztétikusak és nem utolsó sorban időtállóak legyenek.

Ahhoz, hogy ez teljes mértékben megvalósítható legyen, természetesen szükség van a számunkra legmegfelelőbb burkolatra, továbbá megbízható, jó minőségű burkolási segédanyagokra és azzal is tisztában kell lennünk, hogy milyen aljzatra szeretnénk fektetni a burkolatot.
 

web_mapei2_250x300.jpg   Fürdőszoba esetében az alábbi rétegrendet szükséges beépíteni:

Az alapozást a Primer G (kb. 100 g/m2) általános mélyalapozóval szükséges elvégezni, ami után a Mapeband hajlaterősítő szalag és a Mapegum WPS folyékony fólia (kb. 1,5 kg/m2/mm) beépítése következhet.
Így megoldottuk a fürdőszobánk vízszigetelését.
A rugalmas kent szigetelésre csak flexibilis anyaggal szabad burkolni és fugázni. Erre a legmegfelelőbb termékek az Adesilex P9 (kb. 5 kg/m2), vagy a Keraflex (kb. 5kg/m2) flexibilis csemperagasztók valamelyike. Fugázáshoz a Mapei Ultracolor Plus (kb. 0,5kg/m2) flexibilis, gyorskötő fugázót valamint a Keracolor FF Flex fugázóanyagunkat ajánljuk Önnek.

Az előbb ismertetett rétegrend alkalmazása gipszkarton rendszerekre történő burkolás esetén is javasolt.
     
Épített zuhanyzókba vagy vízterhelésnek kitett felületeken a Mapelastic vízszigetelést ajánljuk 2 rétegben (1,6kg/m2/mm), a fal és padlócsatlakozásoknál Mapeband hajlaterősítő szalag behelyezésével.

Meglévő burkolatra ragasztáskor, rendkívül fontos a megfelelő alapozó megválasztása. Mivel ebben az esetben nem nedvszívó aljzatról van szó, a Mapei a következő rétegrendet ajánlja.
Az aljzat ellenőrzése és megtisztítása után Mapeprim SP kétkomponensű műgyanta alapozót kell felhordani.
Ezzel az alapozóval azt érjük el, hogy nem nedvszívó aljzatokra is megbízható módon fektethetünk hidegburkolatokat. Fontos, hogy a burkoláshoz ebben az esetben is az Adesilex P9 vagy a Keraflex flexibilis ragasztókat használjuk. Fugázásnál az Ultracolor Plus és a Keracolor FF Flex beépítése szükséges.
Ezt a rétegrendet kell alkalmazni felújításoknál, a régi ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatokra történő burkolás esetén is.
  web_mapei_otlettar_250x300.jpg
     
web_mapei_250x300.jpg   Ha szeretne egyedi, exkluzív megjelenést a fürdőszobájába vagy csak színt szeretne vinni a hétköznapokba, akkor vigyen csillogást életébe a Mapei Kerapoxy Design+Mapeglitter fugázójával.

Így fürdőszobájának egyedi megjelenést biztosíthat.

Mi az a termék és miből mennyi szükséges egy 10 nm fürdőszoba esetén?

Alapozó: Primer G (anyagigény kb. 100 g/m2)
Mapeprim SP

Vízszigetelés:
Mapegum WPS folyékony fólia (anyagigény kb. 1,5 kg/m2/mm)
Mapeband hajlaterősítő szalag
Ragasztó: Adesilex P9 (anyagigény kb. 5 kg/m2)
Keraflex (anyagigény kb. 5kg/m2) 
     
Fugázóanyag: Ultracolor Plus (anyagigény kb. 0,4 kg/m2) Keracolor FF Flex (anyagigény kb. 0,4 kg/m2)
Kerapoxy Design + Mapeglitter (kb. 0,4 kg/m2)

(Fugázók esetében az anyagigény 3mm-es fugahézag esetén értendő)


A felsorolt anyagok és rétegrendek beépítésével a fentebb említett burkolási problémák tökéletesen megoldhatóak, de természetesen egyéb más kérdések is felmerülhetnek az építési és a felújítási munkák során. www.mapei.hu
  web_mapei3_250x300.jpg


támogatott megjelenés