Trendi fa padlóburkolók!

Találja meg otthona számára a megfelelő stílusú fa burkolatot!

A csodaszép fa padlóburkolatok sosem mennek ki a divatból. Tartós, szilárd felületet biztosítanak a lakás bármely helyisége számára. Csak néhány száz éve ismert a fapadló, mégis az utolsó néhány évben sok változás történt e téren. Új lakkozás, új színek, jobb konstrukció és még nagyobb kínálat az eltérő anyagok, méretek terén. Ezek által egyre funkcionálisabbá, és olcsóbbá is váltak. Rengeteg a lehetőség, ezért van mit megfontolni vásárlás előtt. A következő kérdések segítenek a döntési folymatban:
 

  • Melyik fafajta ideális az Ön otthonába?
  • Van valamilyen konkrét stílus, melyet szeretne képviseltetni?
  • Tömör vagy megmunkált fa illene leginkább otthonába?
  • Saját kezűleg vagy professzionális segítséggel rakná le a lapokat?
  • Inkább a felületkezelt vagy natúr padlót kedveli?
web_laminalt_diego_250x300.jpg   Laminált padlóburkoló:
A legnagyobb számban alkalmazott melegpadló burkolat. Teljesen készre gyártott, rengeteg színben kapható, több fafajtából gyártott. Felhasználható nappaliban, konyhában, hálóban és fürdőszobában is. Felülete magas kopásállóságú melamin műgyanta, így időtálló. A vizet a többi parketta burkolathoz hasonlóan nem szereti, de jobban viseli. Élettartama 20-25 év, ami a választott keménységtől és használattól függ. Későbbi csiszolása és lakkozása nem lehetséges. A rés mentes illesztés miatt a por és egyéb anyag nem rakódnak közé. A laminált parketta a padlófűtéses helyiségben is alkalmazható.
   
  web_laminalt_diego_250x120.jpg
     
Parketta:
Többféle fafajtából (nyír,tölgy, bükk, akác, egzóta, stb.) készítik. Csapok és hornyok segítségével illesztik egymáshoz, szeg vagy ragasztó rögzíti az aljzathoz. Élettartama 50-150 év, többször csiszolható, felújítható. Létezik: natúr, csíkos, rusztikus, intarziás, mozaik, lamellás, szalag. Nagyon kedvelt fapadló. Felhasznélható bármely helyiségben lakásunkban, de a fürdőszobában érdemesebb nedvességtűrő, hőkezelt,  tömítőbetétes tömörfákat alkalmazni. Így elkerülhetjük az állandó padlócserét, és fürdőszobánk otthonosabb, melegebb hangulatú lesz. Jobban érvényesülhet a minimál stílus is.
 
  web_parketta_tilo_250x300.jpg
   
web_parketta_tilo_250x120.jpg  
     
web_hajopadlo_triparkett_250x300.jpg   Hajópadló:
A hajópadlók általában puha fenyőfából készülnek. Kopásállóságuk éppen ezért rosszabb a minőségi laminált parkettáknál, a hagyományos tömörfa szalagparkettáknál. Ezért csak kevésbé igénybevett helyiségek burkolására alkalmas. Ilyen lehet a hálószoba, gyerekszoba. A hajópadló csak kíméletes használat mellett marad hosszabb ideig szép. Csiszolható, mert vastagsága adott, de nem sokszor. Vastagsága 19/22 mm. Élettertama a használattól függően kb.15-20 év. Szinte minden stílushoz alkalmazható.
   
  web_hajopadlo_parador_250x120.jpg
     
Svédpadló:
Az utóbbi években egyre népszerűbb, a régi múltat idéző hajópadló, ami kemény, tömör fából készül. Ilyen lehet a tölgy, bükk, kőris, akác, dió, cseresznye, egzóta, vörösfenyő. Valójában a svédpadló nagyméretű csaphornyos parketta. Nagyon dekoratív fapadló burkolat, amely lehet sima felületű és rusztikus is az igényünktől és lakásunk stílusától függően. Újdonság mostanában az Ázsiából származó egzóta svédpadló. Egzotikus színe és anyaga a lakás dísze. Élettartama ápolástól függően 50, sőt akár 150 év is lehet.
  web_svedpadlo_tilo_250x300.jpg
   
web_hakopadlo_trop_wenge_250x120.jpg